Forside > Nyheder > NORMAS på ny adresse med 40 procent større kran-flåde

NORMAS på ny adresse med 40 procent større kran-flåde

Kranfirmaet er flyttet fra grusvej til tæt på Holbækmotorvejen

En flytning på få kilometer virker umiddelbart overkommelig. Men når bohavet består af store, større og kæmpestore byggekraner, går der masser af logistik i projektet. Når der samtidig er godt gang i udlejningen af kranerne, må planerne justeres ikke blot én, men mange gange.

Det måtte salgs- og afdelingschef Leif Lundstad Nielsen sande, da kranfirmaet NORMAS tog hul på at rykke fra Kalkgravsvej en halv snes kilometer nord for Hedehusene til Hovedgaden 501 B i Hedehusene. Flytningen kom simpelthen til at trække ud på grund af succes.

- Vi lejede mange af kranerne ud fra den gamle adresse og har så fået dem retur på den nye. Det nemmeste havde været at lukke butikken i en periode og hyre vognmænd til at flytte alle kraner på én gang. Men det er naturligvis ikke muligt, når vi også ønsker at servicere vore kunder. Så må ting tage den tid, de nu tager, konstaterer Leif Lundstad Nielsen.

Nu er NORMAS på plads på den nye adresse på Hovedgaden 501 B i Hedehusene, hvor Rockwool tidligere har haft produktionslokaler. På plads så godt og vel, for NORMAS har benyttet lejligheden til at øge flåden af udlejningskraner ganske betragteligt.

Bedre beliggenhed

Siden vi forlod Kalkgravsvej, har vi fået 40 procent flere kraner til udlejning. Her i Hedehusene har vi 5000 kvadratmeter, og det er det samme som tidligere. Men dels har vi også 1200 kvadratmeter fjernlager til materiel, der ikke anvendes så ofte. Og dels er både beliggenhed og tilkørselsforhold klasser bedre, siger kranchefen.

- Tidligere foregik det sidste par kilometer til vores adresse ad små grusveje. Nu har vi kun et par minutter til Holbækmotorvejen. Det er en forskel, der får kæmpestor betydning, når det er byggekraner, vi har på menuen, siger Leif Lundstad Nielsen.

Fra Storebælt til udlejning

NORMAS blev oprindelig født som et resultat af byggeriet af Storebæltsforbindelsen. Da det gigantiske byggeprojekt var afsluttet i slutningen af 1990’erne, blev en portion kraner arbejdsløse. De tilhørte udenlandske kranfirmaer og var hentet til Danmark specielt til Storebælts-byggeriet. Det nemmeste var at lade dem blive i Danmark og leje dem ud. 

De seneste år har kranfirmaet fået fornyede kræfter. Leif Lundstad Nielsen kom til NORMAS fra Skanska i 2010 med masser af kran-erfaring. 1. oktober 2013 blev NORMAS medlem af JMM Group, som købte den velfungerende virksomhed ud af det krakkede entreprenørselskab E. Pihl & Søn.

Familieskabet med JMM Group passer perfekt. NORMAS har udelukkende Liebherr-kraner, og JMM Group er dansk forpost for den tyske gigant med import og forhandling af Liebherr-entreprenørmaskiner.

Over hele landet

Foruden 40 procent flere kraner at holde styr på, har salgs- og afdelingsleder Leif Lundstad Nielsen også øget medarbejderstyrken til nu 16 fordelt på montører, kranførere, administration og ledelse.

- Vi lejer kraner ud over hele landet. To er netop leveret til byggeriet af Holstebromotorvejen, og flere skal samme vej. Byggeriet af det nye universitetshospital i Aalborg kræver tre store NORMAS-kraner i to år. I Aarhus er vi stærkt repræsenteret med store byggekraner flere steder, bl. a. i den nye Havneby i Aarhus Øst, og vi er fortsat med på Skejby Hospital-byggeriet.  Vi har en håndfuld kraner i Odense og nogle i Svendborg og Næstved. Og så har vi ganske mange kraner i sving i Københavnsområdet, siger Leif Lundstad Nielsen.

De mange kraner fordeler sig bredt fra de mindste 34 tonsmeter til giganten Liebherr 630 EC-H 50 Litronic. 34 K-kranen rækker 33 meter og løfter op til 1000 kg. 630 EC-H 50 Litronic er en 80 meter høj kæmpe, som også rækker 80 meter, og som magter at løfte op til 50 tons.

 

 Leif Lundstad Nielsen har et stort program af kraner at byde på fra den nye NORMAS-adresse med blot et par minutter til Holbækmotorvejen.

 

 

Arealmæssigt er der ikke voldsom forskel på den tidligere adresse og den nye. Men Leif Lundstad Nielsen og hans mandskab hos NORMAS har langt bedre tilkørselsforhold og faciliteter på Hovedgaden 501 B i Hedehusene.

 

 

Der er ingen tvivl om, hvad der handles med hos NORMAS. En af de store tårnkraner rager godt op som markering af, at det er her, der udlejes Liebherr-kraner. Her får Leif Lundstad Nielsen (til venstre) en snak med montør Lars Rasmussen.

 

Yderlige information

Normas

Leif Lundstad Nielsen

Salgs- og afdelingschef

Mobil:23 99 10 21

Email:leln@normas.dk