Forside > Nyheder > 58 tårnkraner til verdens største lufthavn

58 tårnkraner til verdens største lufthavn

Den nye Istanbul Lufthavn sender hidtil største enkeltordre til Liebherr

Det kræver stort og meget grej, når man vil bygge verdens største lufthavn. Det vil Tyrkiets største by, Istanbul. Med omkring 150 millioner passagerer om året fra 2020 sætter den kommende Istanbul New Airport nye standarder.

Stort var det derfor også, da det tyrkiske entreprenørkonsortium IGA aflevererede ordren på de nødvendige kraner hos Liebherr: 58 tårnkraner, tak.

De første af kranerne fra EC-H-serien er allerede leveret til byggepladsen 35 kilometer uden for centrum af Istanbul. Der anlægges seks start- og landingsbaner på det 9000 hektar store areal, som skal blive til Istanbul New Airport. Projektet omfatter blandt andet også 165 passagerbroer og en gigantisk lufthavnsbygning. Et kæmpestort tag med form som et telt skal binde hallerne sammen.

Størstedelen af de 58 kraner er at typen 280 EC-H 12 Litronic. Dem skal der bruges 32 af til byggeriet af den nye lufthavn. Kranerne har en kroghøjde på op til 81 meter og en maksimal løftekapacitet på 12 tons.

16 kraner er af modellen Liebherr 200 EC-H 10 Litronic, som løfter op til 10 tons og rager 68 meter op med krogen. Endelig får lufthavnen leveret 10 tårnkraner af typen 154 EC-H 6 Litronic, som løfter op til seks tons.

I Danmark er det Johs. Møllers Maskiner A/S, der repræsenterer Liebherr med import og forhandling af det meget store program i tårnkraner. Det er også et selskab i JMM Group, der tager sig af udlejning af Liebherr-kraner til det danske marked. Nemlig NORMAS A/S med base i Hedehusene. NORMAS blev en del af JMM-familien for to år siden.    

Liebherr har fået en af hovedrollerne i byggeriet af Istanbul New Airport. Ikke færre end 58 Liebherr-tårnkraner medvirker.